Cambra de Comerç de Terrassa
Reafirmació emprenedora i empenta empresarial

L'empresari/ària és, per definició, una persona emprenedora, amb una ferma voluntat de tirar endavant el negoci. El motor que guia l'empresari/ària és la creença en el seu projecte, el compromís amb les persones que té al seu entorn i la seva voluntat. Són elements que, juntament amb la constància, l'ajuden a afrontar el repte i a resoldre les situacions difícils.

I és precisament ara, més que mai, on l'entorn es mostra menys favorable, quan cal que l'empresari/ària torni a recuperar l'essència d'aquest esperit emprenedor. Una voluntat que amb visió de futur, constància i esforç farà possible millorar la situació.

I per tal d'empènyer l'empresa endavant és i serà necessari, sens dubte, un element clau: la confiança. L'empresari/ària, com a motor de l'empresa, ha de tenir clar que és qui ha de liderar aquesta confiança, amb entusiasme i serenitat.

L'entorn econòmic està canviant, però hem de veure aquest context com una oportunitat. Si els empresaris tenen en compte aquests elements, les empreses s'enfortiran i sortiran reforçades d'aquest moment de canvi. I, per extensió, en sortirem tots reforçats.

És important fer un exercici de reflexió i pensar que les empreses generen dinamisme, prosperitat i benestar social. Són les organitzacions les que cohesionen les nostres vides i generen la riquesa. Ens donen treball, ens organitzen el temps, ens socialitzen... Totes les persones que vivim a la demarcació, més de 400.000, tenim el compromís comú de defensar aquest patrimoni empresarial, que també és nostre. Un patrimoni que té més de 100 anys d'història i que és el nostre actiu per al futur.

I tots junts, empresaris, directius, treballadors, operaris, etc., serem els que tirarem endavant la situació. Col·laborant per reinventar els projectes constantment, per ajudar a trobar nous productes, formar-nos, aportar processos innovadors, etc. És només una qüestió d'actitud. I és ara el moment d'emprendre, de ser emprenedors. Depèn de nosaltres. Perquè, el futur, el construïm entre tots.

Copyright © 2009 Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa
Tel. 93 733 98 33   |   Contactar   |   Nota Legal