Cambra de Comerç de Terrassa
Marià Gali, president de la Cambra de Comerç de Terrassa
Benvolgut/da visitant,

Em complau donar-li la benvinguda en aquest lloc web: Junts creem futur. Hem preparat aquest espai per fer una crida activa a la confiança i superar així els reptes comuns que tenim com a ciutadans, treballadors i empresaris.

Ens trobem en un moment difícil, en un entorn que es caracteritza per una rigorosa situació de crisi econòmica. Cada dia coneixem noves realitats que ens parlen de recessió i estancament de l'activitat empresarial. Un conjunt d'elements que, sovint, ens fan veure l'ampolla més buida que plena i que ens poden empènyer fàcilment al pessimisme.

Però estic convençut que, cadascú de nosaltres de manera individual i tots en conjunt, com a societat, podem afrontar la situació i construir les nostres oportunitats de futur. I per fer possible un canvi positiu d'escenari ens cal una recepta molt senzilla, la base de la qual és la confiança. I aquesta confiança l'hem de saber trobar tots: empresaris, treballadors i ciutadans en general. Cal fixar-nos en l'ampolla mig plena. Perquè no hem de mirar cap al passat, sinó fixar-nos en el present i assentar unes bases sòlides per al nostre futur.

L'àrea que abasta la demarcació de la Cambra de Terrassa, formada per ciutats com Terrassa, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Castellbisbal, etc., té una llarga cultura empresarial de molt més de 100 anys d'història que li dóna les garanties suficients i la fa capaç de saber generar oportunitats. Pensem només en algunes dades objectives. Som més de 415.000 persones i un potencial de més de 30.000 empreses que podem crear el futur. En l'últim any, aquesta zona ha estat capaç de veure néixer més de 4.000 noves empreses. I d'ajuntar esforços per invertir més de 150 milions d'euros en recerca i desenvolupament. I d'exportar per valor de més de 3.500 milions d'euros en conjunt. El nostre potencial és clar.

Certament, superar els reptes no serà fàcil: els empresaris hauran de maximitzar el veritable esperit emprenedor, arriscar, trobar alternatives, saber trobar aliats, fer autocrítica. I tots, com a treballadors, haurem de saber treure el millor de nosaltres mateixos, del nostre talent, de la nostra experiència i de la nostra capacitat de treballar en equip, formar-nos per ser millors i aportar el nostre coneixement a les empreses. Són fites importants, però no parlem d'impossibles, sinó de fets objectius, viables i plenament realitzables. N'estic convençut.

Penso que tots hem de projectar el futur essent conscients que, l'empresa, la fem tots, i tots en som part activa i compromesa. I l'empresa dinamitza el nostre entorn, ens dóna feina i col·labora a generar el futur. Junts, doncs, constituïm el potencial que tenen les nostres empreses per dinamitzar la societat i generar la riquesa, la prosperitat i les possibilitats de demà.

És ara, per tant, el moment de treballar conjuntament per mantenir aquest patrimoni empresarial que tenim. I per mantenir-lo necessitem voluntat diària, confiança ferma, seguretat en les nostres capacitats i iniciativa emprenedora. Junts superarem, dia a dia, els reptes i les dificultats, i junts crearem un futur que serà millor. N'estic convençut. Col·laborem, doncs, a crear el futur. Creem junts el futur!

Marià Galí i Segués
President
Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.
Copyright © 2009 Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa
Tel. 93 733 98 33   |   Contactar   |   Nota Legal